13.08.20

01.09 2020 kell on 13.10

Nonii värsked emad...., millal te hommikul viimati sooja sööki saite süüa? Olen oma hommiku putru juba soojendanud kolm korda.... iga kord kui sööma hakkan ärkab beebi ja kui ta parasjagu süüa ei taha siis tahab, et temaga suheldakse. Säästan aega ja ei hakka enam soojendama ning söön kähku oma külma pudru ära ja joon kõrvale külma kohvi. 
Uni on peal aga koos beebiga magama minna ka ei saa sest millal ma siis söön, wc-s ja pesemas käin? koristamisest ja söögi tegemisest ma üldse ei räägi. Ja mis jutt see on, et beebid ainult magavad.... minu oma magab väga vähe. Pean andma paar korda päevas lisatoitu, et ta koguaeg tissi otsas ei oleks. Ja kui ta on rinna otsas ning ma üritan haarata korraks telefoni, et vaadata instasse siis hakkab ka kohe vinguma ja nõuab kogu tähelepanu endale :D
Vaatamata uuele olukorrale ja raskustele on Brita nagu meistriteos ja olen väga väga õnnelik..... tõsi... Britat teha oli palju palju lõbusam, kui teda sünnitada :D
Kõik see algas 11.08.20, kui ma olin mures oma kurkide pärast kasvuhoones, et mis nendest saab, kui ma sünnitama lähen sest 12.08 oli plaanitud haiglas sünnituse esilekutsumine. 
Kirjutasin kähku õele, et tulgu korjaku endale kurke. Peale seda, kui õde oli õhtul lahkunud tundsin kergeid valusid ning juba 4h pärast olin valudega keskhaiglas..... tundub, et beebi ikkagi tahab ise välja tulla ja esilekutsumist ei tehta :D
Tuhude vahe oli 4 ja 7 min vahel ning emakas avanenud 1cm. Kuna oli öö siis viidi mind sünnituseelsesse palatisse, kus juba magasid 2 inimest õndsat und. Oli pime ja kuna nad üldse häält ei teinud ja mina ähkisin oma valudega terve öö siis korraks käis peast läbi mõte, et äkki on ruumipuudusest nüüd sünnitajad vanadekoduga kokku pandud :D 
Hommikul aga selgus, et nemadki olid rasedad, kellel polnud veel tuhud alanud ja ootasid seal sünnituse esilekutsumist. 
Kätte on jõudnud 12.08 hommik ja avatust on ikka vaid 1,5-2 cm
Tuhud lähevad järjest valusamaks, kuid ämmaemand teatab, et 13.08 hommikul tuleb arst uuesti vaatama ja siis otsustatakse, mida edasi teha. Langen täielikku šokki ja mõtlen, kas arstid lasevadki nii kaua piinelda. 
Vahepeal küsiti luba, et kas praktikant võib ka korra käe sisse panna? No millal nad siis veel õpivad.... loomulikult võib :D
Mul soovitati minna kuuma dušši alla rõhutades, et ma ei pea vee arvete pärast kuidagi muretsema. Poleks uskunud aga kuum dušš oli ainuke asi, mis seda valu leevendas. Loomulikult mina, kui paadunud roheline ei saanud kuidagi mitte mõelda vee raiskamise peale. Salamisi loodan, et see vesi ei lähe kohe kanalisatsiooni vaid leiab taaskasutust kusagil mujal. Kuum dušš mõjub lausa nii hästi, et mul on aega mõelda sellele, et kas teistele ka ikka sooja vett jagub :D
Lõpuks viiakse mind üle sünnitustuppa ja palutakse helistada mehele. Ma pole kindel kas tahan teda sinna..... ma ei taha, et ta näeks mind sellisena. 
Otsus mees lasta sünnituse juurde oli väga õige ja kui algul palusin tal istuda nurgas ja vait olla siis oli mehest ikka väga palju abi. 
Sünnitus oli väga raske ja lõpuks tuli vaakumi abil 13.08.20 kell 3 öösel ilmale see väike printsess.
kaal 2840 ja 50cm pikk.
Saadaval oli veel viimane perepalat ja ämmaemand ütles, et kes kiiremini jalad alla võtab see saab :D mina sain :D
Mis minu tervisesse puutub siis peale sünnitust viidi opi saali, et uuesti kokku lappida. Taastumine võib võtta aega kuu või 2
Ma ei taha mõeldagi, mida teevad üksikvanemad või need, kellel pole haiglas abilist. Ma vaevu suutsin last süles hoida ja istumisest võin paar nädalat vaid unistada.
Haiglas oli mees põhiline mähkmevahetaja ja tal tuli see palju paremini välja ka :D

Haiglas olles nägin esmakordselt endal suuri kotte silmade all ja vaatasin kas telefoni näotuvastus ikka toimib :D
Hetkel ma ei kujuta ette, et peaks midagi sellist uuesti läbi elama aga mine tea.... sünnitusvalu pidi ununema sama kiiresti, kui pohmell.

Arstidel soovitaksin teha kiiremaid ja julgemaid otsuseid, et sünnitegevust kiirendada ning et see kõik liiga pikaks ei veni. 
Eelmine
21,5
Järgmine
kell on 14.59

Lisa kommentaar

Email again:

Kommentaarid: 4

wNFSlixEemdpID hxmuywYJX Mar 27, 2021
ydIchgkWPT NHyeLBvU Mar 27, 2021
MDrECQxg tOeNHbJxWIwRaZP Apr 06, 2021
hDHFtdcpsJi MisxwjPUk Apr 06, 2021